Održana sjednica Odbora za stručna pitanja i regulativu HKOIG na temu homogenizacije katastarskih planova

Dana 09.09.2017. godine u prostorijama Hrvatske komore ovlaštenih inženjera u Zagrebu održana je sjednica Odbora za stručna pitanja i regulativu HKOIG na temu homogenizacije (poboljšanja kvalitete) katastarskih planova grafičke izmjere.

 

Sjednici su prisustvovali članovi Odbora: Borna Gradečak (predsjednik Odbora), Adam Agotić, Ilija Barišić, Mateo Gašparović, Mirko Ivošević, Adrijan Jadro, Grga Kostelac, Jeronim Moharić i Goran Tisanić, predsjednik HKOIG Vladimir Krupa, stručni tajnik HKOIG Ivan Remeta te Jozo Katić iz PUK Sisak.

 

 

Prezentaciju na temu homogenizacije održali su Jeronim Moharić i Jozo Katić koji su ujedno i članovi povjerenstva DGU za pripremu i provođenje homogenizacije katastarskih općina.

 

Prezentacija je otvorila raspravu o brojnim pitanjima vezanim za provođenje homogenizacije a nastavak rasprave o toj temi očekuje se na 10. simpoziju ovlaštenih inženjera geodezije koji će se održati od 19. do 22.10.2017. godine u Opatiji gdje će kolega Moharić o tome održati prezentaciju.

 

Izvor: HKOIG.